Witte wereld

De winter is begonnen. Terwijl de kerstbomen massaal van zolder worden gehaald, de verwarming een graadje hoger wordt gezet en sommige huizen in heuse kermisattracties veranderen, vallen de eerste sneeuwvlokken in Nederland. Hoewel een Elfstedentocht nog lang niet in zicht is, heeft de winter nu toch echt haar intrede gedaan.

Sneeuw. We genieten er (bijna) allemaal van. Het kleinste laagje is al genoeg voor een tijdlijn vol foto’s van besneeuwde achtertuinen, spelende kinderen in skipakken en sneeuwpoppen met neuzen van winterpenen. Het heeft iets magisch, een witte wereld. Wie wil er nu niet de eerste zijn die zijn voetstappen in de verse sneeuw zet? Wat klinkt er in de winter nu mooier dan het geluid van krakende sneeuw onder je in dikke sokken en snowboots gehulde voeten? En wat is er lekkerder dan een kop warme chocolademelk nadat je uren buiten bent geweest en je vingers, tenen, oren en neus half bevroren zijn?

Ook ik ‘moest’ die magische, witte wereld vastleggen. Gehuld in dikke winterjas, muts en sneeuwlaarzen ging ik een blokje om, in de hoop wat mooie plaatjes te kunnen schieten. Geen foto’s van onze achtertuin, kinderen in skipakken of zelfgemaakte sneeuwpop, maar prachtig besneeuwde bomen en takken trokken mijn aandacht. Bovendien zag ik er zelf na vijf minuten uit als een sneeuwpop. Zonder winterpeen, maar met half bevroren vingers.

Mooi hoor, die sneeuw. Maar je kunt er ook prima van genieten vanuit je warme woonkamer. Heerlijk onder een dekentje op de bank, met een dampende kop thee en gezellig de kaarsjes aan.

Fijne winter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *